Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Започва авариен ремонт на пропадаща улица в Добрич

Временно затворена за движение ще е улица "Батовска", съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич. Причината - старт на аварийни ремонтни дейности.

Авраийните дейности стартират от 24 юни (четвъртък).

До приключване на ремонтните дейности затворено за движение ще е уличното платно от бул. „25 септември“ до улица „Никола Петков“.

От Община град Добрич призовават "водачите на МПС да бъдат с повишено внимание и да спазват временната сигнализация".    

Припомняме, че от Община град Добрич обяви обществена поръчка /ОП/ „Инженеринг (проектиране, авторски надзор и строителство) – реконструкция на канализационни мрежи на гр. Добрич по обособени позиции“, една от които бе пропадащият пътен участък от ул. "Батовска".

Аварийно ремонтират канализацията на ул. „Д. Списаревски” и ул. „Батовска” в Добрич

Според записаното в ОП, предстои да бъде извършен ремонт на дъждовната канализация по ул. „Батовска” в участъка от кръстовището с ул. „Никола Петков” на север в посока бул. „25 септември”, състоянието на която е определено като аварийно. Експертната оценка гласи, че се наблюдава "сериозно пропадане на асфалтовата настилка в трасето на канализацията с приблизителни размери 10 х 5 м. Пропадането е вследствие на нарушена цялост на част от канализационната тръба, теч на вода около тръбата и образуване на „каверни” около нея. Има сериозна опасност от пропадане на улицата в компрометирания участък. Необходимо е да се извърши подмяна на нарушения участък, който е с дължина около 10-15 м и отстраняване на наличните течове по трасето на провода."

c