Добрич Общество

Ремонтират ул. „Л. Каравелов“ в Добрич и премахват рушащи тротоарите дървета

През следващата седмица ще започне подготовката за цялостната рехабилитация на ул. „Любен Каравелов“, съобщи в профила си във фейсбук кметът Йордан Йорданов.

Той обяви, че приоритетно ще започне ремонтът от бул. „3-ти март“, за да може до първия учебен ден да са приключили всички дейности в района на СУ „П. Р. Славейков“.

В рамките на строителните дейности ще се извърши и реконструкция на тротоарите.

Извършен е обстоен оглед на дървесната растителност, разположена по протежението на улицата.

След подробно обследване на вида, възрастта и състоянието на дърветата и предвид целостта на новоизградените тротоари, ще бъдат премахнати всички дървета, които значително повдигат настилката и нарушават целостта за комуникациите. Това е необходимо с оглед на качествената подмяна на тротоарите, посочва Йорданов.

Ремонтът и новото ландшафтно оформление са с цялостна концепция, като за целта ще бъдат засадени нови дървесни видове с кълбовидни форми на короните, както и жив плет от широколистни храсти по периферията на тротоарите.

През следващата седмица ще започне премахване на дърветата, които нарушават целостта на тротоарите.  

Follow Me:

Related Posts

  1. Svetlomir Petrov says:

    Тъй, тъй. Ремонт без рязане на десетилетни дървета не може, нали? Що не му отрежете носа на тоз’ Пинокио съсипващ града? Хем няма да може да го пълни…

  2. Красимир Иванов says:

    Какъв жив плет, това да не е селски двор. И като изкочи някое дете от храстите, как ще реагира шофьора. Ще се увеличат ПТП-тата по тази улица.Няма да има видимост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *