Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Не е ясна съдбата на „синята зона” в Балчик, намалиха цената за час на 1 лев

Докладна записка за приемане на Наредбата за реда и условията за платено паркиране на пътните превозни средства на територията на община Балчик бе внесена на вчерашното заседание на Общинския съвет /ОбС/, научи Про Нюз Добрич от кмета Николай Ангелов. „Интересното е, че тя нито е приета, нито е отменена, нито е променена. Не мога да коментирам, не знам какво решиха съветниците”, каза той.

Припомняме, че решението, с което бе приета Наредбата, предвиждаща въвеждането на платена „синя зона” за паркиране в крайморската част на Белия град, бе обявено за незаконосъобразно от областния управител Васил Карапанчев и върнато за ново разглеждане.

Ангелов обясни, че е предложил ОбС да потвърди решението си от предното заседание, но съветниците не са го гласували. Никой обаче не предложи, каквато е процедурата, решението да бъде отменено, каза кметът. „Не мога да кажа на този етап категорично какво всъщност се крие зад това решение”, сподели той. Допълни, че ще се чака становище на юристите.

Кметът съобщи, че с друго свое решение ОбС е намалил цената за час престой в „синята зона” – от 2 на 1 лева. Останалите цени остават непроменени.

c