Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Над 480 работни места предлага кампанията „Работа в БГ туризма” в Добрич

Близо 200 души са посетили до момента шатрата на Бюрото по труда в Добрич, която се намира на пл. „Демокрация“. От вчера там се предлагат свободни работни места в сферата на туризма. Кампанията „Работа в БГ туризма”е обявена от Агенцията по заетостта и е в подкрепа на туристическия бранш. Тя продължава до 11 юни.

В шатрата на БТ – Добрич се предлагат общо 488 свободни работни места в Албена, Златни пясъци, Кранево, Варна, Балчик, Каварна. Най-търсени са позициите камериер, готвач, сервитьор, пиколо, администратор.

„Планирани са и посещения на работодатели, които да отговорят на въпроси на търсещите работа. Хората питат за всичко, питат къде точно се намира обектът, как е уредено пътуването, какво е заплащането, но това могат да кажат само работодателите. От Инспекцията по труда дават съвети относно трудовото законодателство. Ние пък помагаме в написването на CV например“, посочи Павлина Живкова – мениджър в Бюрото по труда.

Шатрата може да бъде посетена всеки ден до 11 юни, от 10.00 до 14.00 часа. Целта на кампанията е в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешното функциониране на бранша.

c