Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Димитър Данчев: „БСП за България“ цели да си върне водещото място в област Добрич

„Регистрирахме листа, в която има приемственост“, това каза водачът на листата Димитър Данчев.

Днес той и депутатът от 45-ото Народно събрание и председател на общинската организация на БСП в Добрич Мая Димитрова регистрираха листата на социалистите.

„Има нови лица, както и представители на коалиционни партньори и гражданска квота, които получиха съответно 8 и 12 място. Листата ни има професионалисти от различни сфери, както и добре познати лица от областта. Смятаме, че този път БСП регистрира листа, в която гарантира, че промяната, която започна в 45-ото Народно събрание ще продължи и в следващото Народно събрание. Същевременно в листата ни присъстват хора, които имат достатъчно професионален и практически опит, за да гарантират, че тази промяна ще се случи, без да създава несигурност и с грижата за всеки български гражданин“, каза Данчев.

Той увери, че предизборната кампания ще бъде преди всичко позитивна. „Както винаги БСП залага в основата на всяка кампания преди всичко местните политики, но, разбира се, препратката от тези местни политики към националните политики и това, което е приоритет на бъдещата парламентарна група на БСП в 46-ото Народно събрание“.

Коалиция „БСП за България“ ще цели на тези предсрочни парламентарни избори да си върне водещото място в област Добрич. „Надяваме се на толкова мандата, колкото сме имали в случаите, когато сме били на първо място. Дай Боже и повече!“, добави водачът на листата.

На въпрос за напрежението, с което социалистите в областта посрещнаха номинацията на човек от София за водач на листата, той обясни, че винаги  има дискусия, когато става въпрос за редене на листи. Нормално е местните структури да търсят познати за областта лица. Но когато се търси баланс в една листа, разбира се, политическите решения имат приоритет. „Националният съвет реши водач на листата да съм аз. Ще направя в рамките на тази кампания като водач всичко възможно, за да може всеки от листата да покаже най-доброто от себе си, за да постигнем и най-добрия възможен резултат за коалицията“, каза Данчев.   

По думите му БСП има много ясна политика по отношение на местната власт. Ние ще защитаваме нашите предложения за по-голяма финансова децентрализация и за повече възможност на общините и малките населени места да финансират собствени проекти и да насочват средствата там, където има най-много проблеми за решаване. Основна цел за БСП на тези избори, както и досега, ще бъде продължаване на работата по политики, които са свързани с преодоляване на тежката демографска ситуация, в която се намира страната, в т.ч. и област Добрич. Сигурни сме, че политиките, на които залага нашата програма, ще дадем тези мотиви и алтернатива на добруджанци, които ги подтикнат да подкрепят нашата листа и нашата програма, каза още той.

c