Водещи новини Крими

Остава в ареста Метин от Добрич, който стреля 6 пъти с боен пистолет по бившата си

Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на обвиняем за опит за убийство срещу определение на Добричкия окръжен съд, с което е потвърдено задържането му под стража. Метин К. е обвинен, че е направил опит да умъртви съпругата си, като това е станало в условията на домашно насилие. Деянието е било извършено в срока на действие на ограничителна заповед. Мъжът използвал газов пистолет, преработен в боен. Незаконното притежание на огнестрелно оръжие е второто обвинение срещу него. 

Метин и съпругата му били разведени. На 26 юни 2020 г. в дома на жената мъжът извадил пистолета и я заплашил в присъствието на дъщеря им. Дошло време по-малкото дете да бъде взето от детска градина. Метин излязъл, но жената затворила вратата след него. Той произвел изстрели през вратата, като два от куршумите я улучили. Метин се укрил. След многочасови преговори с полицейски служители, той се предал.

Мъж в Добрич стреля по жена си и заплаши да се гръмне, предаде се след 13 часа преговори

Престъплението, за което е обвинен, се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За втори път тази година Апелативният съд разглежда въпроса за изменение на мярката за неотклонение на Метин К. Пресслужбата припомня, че мъжът и съпругата му били в развод. На 26 юни миналата година в дома на жената той произвел изстрелите в присъствието на едно от децата им. След това се укрил. Предал се след преговори с полицейски служители.

Метин от Добрич, който стреля по жена си, по чудо не уцелил и дъщеря си

Защитниците на обвиняемия отново се противопоставиха на правната квалификация на деянието – че е извършено в условията на домашно насилие. Макар да е имало съдебна заповед за мерки за защита от домашно насилие, видно от показанията на жената, тя сама я е пренебрегнала като е дала възможност на съпруга си да заживеят отново заедно. Адвокатите посочиха и дългия период на задържане на Метин – изминалите 11 месеца могат да се приемат като промяна в обстоятелствата – законово изискване в случаите на преразглеждане на мерките за процесуална принуда.

Метин е обвинен за две тежки престъпления – опит за убийство и незаконно притежание на оръжие. Той е стрелял шест пъти срещу жена си. Затова магистратите считат, че има опасност той да извърши агресивни действия спрямо бившата си и занапред.  Затова Апелативният съд във Варна отхвърли жалбата срещу определението на Добричкия окръжен съд, с което е отказана промяна на мярката за процесуална принуда на обвинения в опит за убийство в условията на домашно насилие и незаконно притежание на оръжие Метин К.

          Съдебният акт не подлежи на обжалване.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *