Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Метин от Добрич, който стреля по жена си, по чудо не уцелил и дъщеря си

Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Добрич за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъжа, направил опит да убие съпругата си при условията на домашно насилие с незаконен пистолет

Състав на Добричкия окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо 52-годишния Метин К., който направи опит да убие съпругата си. Освен обвинението по член 116, ал.1, т. 6а във връзка с член 115, връзка с член 18, ал. 1, той е привлечен към наказателна отговорност и за незаконно държане на преправен в боен газов пистолет по член 339, ал. 1 от НК.

Метин и съпругата му Алина били в процес на развод. Заради домашно насилие била издадена ограничителна заповед на 52-годишния обвиняем по Закона за защита от домашно насилие от Добричкия районен съд. Съпругата му е гражданка на Република Румъния.

На 26 юни тази година Метин отишъл да вземе голямата си дъщеря от тренировка по тенис. След това отишли с нея на адреса, където съпругата му живеела с двете им деца. По-малкото било на детска градина. Тримата били в стаята, когато изведнъж Метин извадил пистолет и започнал да заплашва съпругата си, че ще я гръмне и ще се самоубие. Разправията и заплахите продължили около 3 часа.

Тъй като станало време по-малкото дете да бъде прибрано от детската градина, тримата напуснали жилището. Метин излязъл от входната врата. Тогава Алина успяла да я затвори и той останал извън входа. Заради действията на съпругата си той произвел изстрел във вратата, дочупил с ръка стъклото, промушил си ръката и започнал да стреля във входа. С най-малко два от изстрелите уцелил съпругата си и по чудо не ранил дъщеря си. 

След стрелбата във входа Метин напуснал дома и се укрил. Местонахождението му било установено в събота от служители на ОД на МВР в Добрич. Цяла нощ криминалисти и психолози водили преговори с 52-годишния обвиняем, за да го убедят да се предаде. В неделя около 9,30 часа  мъжът се предал.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

c