Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

10 къщи за гости ще изгради инвеститор в Шабла

Инвестиционно предложение, което предвижда изграждането на 10 къщи за гости в Шабла, е публикувано в сайта на Общината. За изясняване на обществения интерес е осигурен достъп до информацията за преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС чрез интернет страницата на Общината, както и в Центъра за обслужване на граждани – стая 106 на общинската администрация, до 7 юни

Предвижда се всяка от къщите да е със застроена площ 50 кв. м на един или два етажа, с капацитет за по двама обитатели. Къщите ще разполагат с оборудвана кухня с фурна, скара, миялна машина, перална машина и други електроуреди, със спални и санитарни възли. Ще има обслужващи сгради: битовка и склад за почистващи материали и бельо със застроена площ 30 кв. м и рецепция-приемна с охрана с площ от 25 кв. м.

Ще бъдат обособени няколко основни функционални зони – сгради с 10 места за спиране на автомобили, площадка на почивки и игри. Разпределението на зоните ще е направено в съответствие със съвременните изисквания за пълноценен отдих и релакс.

Предвижда се използването на къщите за гости да е предимно през летния период. Очакванията са за работа и през по-студените месеци.

Снимката е илюстративна

c