Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Аварийно ремонтират канализацията на ул. „Д. Списаревски” и ул. „Батовска” в Добрич

Обществена поръчка „Инженеринг (проектиране, авторски надзор и строителство) – реконструкция на канализационни мрежи на гр. Добрич по обособени позиции“ обяви Общината. Тя е по две обособени позиции, които предвиждат аварийни ремонти на канализационната мрежа на две улици в Добрич -„Капитан Димитър Списаревски” и ”Батовска”.

Дейностите в рамките на обществената поръчка са обследване и изготвяне на технически инвестиционен проект за всяка обособена позиция, изпълнение на строително-монтажни работи /СМР/ за обектите съобразно обхвата и съдържанието на одобрения по реда на действащото законодателство инвестиционен проект и упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР. Посочва се, че участниците могат да подават оферта само за обособена позиция 1 – за авариен ремонт на канализационна мрежа по ул. „Капитан Димитър Списаревски”. На основание чл. 21, ал. 6 от Закона за обществените поръчки Общината ще възложи обособена позиция 2 – за авариен ремонт на канализационна мрежа по ул. „Батовска”, по реда, валиден за индивидуалната й стойност.

В обществената поръчка е посочено, че ще бъде извършен ремонт на канализационната мрежа по ул. „Капитан Димитър Списаревски” в участъка от бул. „Добруджа” до ул. „Хаджи Димитър”. Състоянието й към настоящия момент е аварийно. Наблюдава се теч на вода по повърхността на улицата, в трасето на канализацията уличната настилка е пропаднала и преминаването на моторни превозни средства е невъзможно. От извършено видео заснемане на канализацията е установен теч около тръбите, изнасяне на земни маси, причина за пропадане на улицата и разрушителни процеси на канализацията. Това налага да се извърши подробно техническо обследване на състоянието на водопроводна и канализационна мрежа в район от бул. „Добруджа” до ул. „Хаджи Димитър” и подмяна на канализацията. Да се предвиди и отводняване на участъка от дъждовни води.

По втората обособена позиция ще бъде извършен ремонт на дъждовната канализация по ул. „Батовска” в участъка от кръстовището с ул. „Никола Петков” на север в посока бул. „25 септември”, състоянието на която също е аварийно. Наблюдава се сериозно пропадане на асфалтовата настилка в трасето на канализацията с приблизителни размери 10 х 5 м. Пропадането е вследствие на нарушена цялост на част от канализационната тръба, теч на вода около тръбата и образуване на „каверни” около нея. Има сериозна опасност от пропадане на улицата в компрометирания участък. Необходимо е да се извърши подмяна на нарушения участък, който е с дължина около 10-15 м и отстраняване на наличните течове по трасето на провода.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 100 000 лева без ДДС. Крайният срок за подаване на документи е 18 май.

c