Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Нова апаратура ще бъде осигурена за ДКЦ 1 в Добрич, а за Психодиспансера - автомобил

Общинските съветници на Добрич единодушно одобриха закупуването на медицинско оборудване за “Диагностично консултативен център – I Добрич“ ЕООД и нов автомобил за транспорт на психично болни за Центъра за психично здраве, които са дружества с общинско участие.

ДКЦ 1 ще се сдобие с Комбиниран апарат за лечение с нискочестотни токове и ултразвукова терапия за сектор „Физиотерапия и рехабилитация“ и Автоматичен биохимичен анализатор за сектор „Клинична лаборатория“. Двата апарата трябва да бъдат закупени до края на 2021 година.

Общата прогнозна стойност на апаратурата е 36 000 лева без ДДС. Управителят на ДКЦ  I е декларирал, че дружеството е в състояние да осигури финансовите средства за инвестицията.

Новият автомобил за нуждите на Центъра за психично здраве в Добрич ще е на стойност до 60 000 лева. С него ще се обезпечи лечебната и социалната дейност на центъра. Към настоящия момент дружеството е в състояние да осигури необходимите средствата за закупуването на автомобила.

Колата трябва да бъде 7-9-местна. Тя е предвидена за транспорт на психично болни и трябва да има метална преграда между втория и третия ред седалки. В залата бе обяснено, че решетката е нужна от съображения за сигурност, защото с автомобил често се превозват агресивни болни, които представляват опасност за придружаващия персонал.

c