Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Пролетно почистване ще се проведе в община Каварна

Пролетно почистване ще се проведе на територията на община Каварна, съобщават от местната администрация. То е във връзка с настъпващия пролетен сезон, предстоящите християнски празници - Лазаровден, Цветница, Възкресение Христово и празника на морския град 6 май.

От Общината призовават всички граждани, учреждения и фирми да вземат активно участие, като почистят прилежащите терени на жилищните и административните си сгради и междублокови пространства. Събраните отпадъци ще бъдат поставяни в чували, които трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци. Местната администрация ще осигури своевременното прибиране на събраните около съдовете чували.

От Общината напомнят, че съгласно Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и собствеността на територията на община Каварна поддържането на естетическия вид и чистотата по отношение на производствени, административни, обществени и жилищни сгради и други имоти се осигурява от собствениците или наемателите им в периметър минимум 3 метра около обекта. За неизпълнение на разпоредбата виновните лица носят административно-наказателна отговорност – глоба/ имуществена санкция в размер от 50 до 100 лв.

Нека с общи усилия да запазим природата чиста и да направим нашия град по-красив, зелен и приветлив, призовават от Общината.

c