Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

С най-добър резултат: Ученичка от Добрич се класира за Националното Spelling Bee 2021

Шестокласничката Яна Вутова от Училището по изкуства в Добрич се класира на първо място в регионалния кръг на на XI издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе онлайн на 26 март. С най-добър резултат, тя надделя над 21 конкуренти от Североизтока - Варна, Бургас, Шумен и Добрич. От ръководството на учебното заведение споделиха, че още една тяхна участничка - Мила Чеварганова (VII "a"), се е представила достойно, достигайки до шестия от общо осем кръга в състезанието.

"Яна Вутова ще защитава честта на училището по изкуства на 24.04 на националния кръг на Spelling Bee, в София."

СУ „Св.Климент Охридски“ има за трета поредна година участник в националния кръг на , припомнят от ръководството на образователната институция.

"В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството."

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them".

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.  

c