Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Снежно и ветровито, но със слънце ще е днес в Добруджа

снимка: jooinn.com

Днес валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Привечер отново ще се заоблачи и по-късно ще има превалявания от сняг. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток умерен до временно силен. В западната част от Дунавската равнина вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°.

Над планините облачността ще бъде значителна, на много места с превалявания от сняг, който през деня на много места временно ще спрат. Ще духа умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 8°.

По Черноморието валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, временно силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в Добрич изгря в 6:07 ч., а залезът ще е в 18:24 ч. Продължителността на деня е 12 ч. и 16 мин.

Дежурен синоптик: Боряна Маркова / НИМХ

Температурата тази сутрин в Добрич 0°. В страната градусите бяха в интервала от - 5  С до + 7 С.

От АПИ съобщават, че слаб дъжд вали в областите: Бургас, Видин, Кърджали, Русе и Сливен.

Слаб сняг вали в проходите: “Шипка“, „Републиката“, „Петрохан“, „Предел“, също така и в областите: Бургас, Варна, В. Търново, Враца, Кюстендил, Кърджали, Ловеч, Перник, Плевен, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Търговище и Шумен. В районите на гр. Белоградчик и Кула / обл. Видин /; АМ „Тракия“ ,АМ „Струма“, Боровец, Скравена, Бистрица, Владая, Саранци, Драгоман / обл. София /; Паничково и на Студенец / обл. Пловдив /; Гара Костандово, Каратепе, Юндола, Пещера и Сестримо / обл. Пазарджик /; Тополовград, Ивайловград, Маджарово, с. Долни Главанак, с. Горни Главанак / обл. Хасково /. 

Пътните настилки са мокри на места заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

Ограничена видимост поради мъгла има на следните места:

  • До 100 м - в област Ловеч.
  • До 150 м - в района на прохода на „Републиката“ и област Плевен.
c