Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Пожарът, в който загина 90-годишната жена от Добрич, е тръгнал от печка на дърва

Пожарът, в който загина 90-годишната жена от Добрич, е тръгнал най-вероятно от печка на дърва, съобщи за Про Нюз Добрич шефът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров.

Печката е имала фурна и бабата сложила вътре дърва, за да ги суши. Вероятно е заспала, дървата са се възпламенили и огънят бързо е обхванал помещението.  Възрастната жена е тръгнала да излиза, но силите й не са стигнали и тя е намерена паднала до вратата.

В момента на инцидента тя е била сама в къщата.

Както вече съобщихме, съобщение за инцидента е подадено на 18 февруари, около 14.30 часа. Огънят е пламнал на ул. „Тополите“ № 14 А в Добрич.

На мястото на произшествието е изпратен  един противопожарен автомобил с 5 пожарникари от РС “ПБЗН“- Добрич. Унищожена е сграда от 50 кв. метра и домашно имущество. Спасена е друга сграда. Местопроизшествието е посетено от следствена група от Първо РУ МВР Добрич и екип на ЦСМП Добрич.

Това е вторият случай в Добрич през месец февруари тази година на загинала в пожар възрастна жена. На 3 февруари в къща по бул. „Русия“ изгоря 91-годишната Ресмие. Там причината беше късо съединение.

c