Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Затворени към 17:00 ч. остават пътищата в област Добрич

Към 17:00 ч. всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич са затворени за движение, информираха от ОПУ Добрич.

Според данните от Националния институт по метеорология и хидрология се очаква по-късно тази нощ – към 22:00 часа, вятърът да утихне и всички машини да започнат разчистване на пътните артерии в област Добрич. Целта е основните пътни направления да бъдат проходими за лекотоварни автомобили в ранните сутрешни часове на 28 януари 2021 г., а при добро време /стихване на вятъра/ изцяло да бъде възстановен трафикът.

Навяванията предизвикват затруднения в придвижването и на автомобили със специален режим, но е създадена организация и всички, нуждаещи се от спешна медицинска помощ от населени места в областта се съпровождат и транспортират в МБАЛ Добрич, уверяват от Областна администрация.

В област Варна заради снегонавявания продължават да са затворениза движение участъците от РПМ:

  • пътят Варна - Добрич
  • пътят Варна - с. Кичево - с. Оброчище
  • панорамен път Аксаково - с. Кичево
  • пътят с. Баново - с. Калиманци
  • пътят с. Дръндар - с. Николаевка
  • пътят с. Ветрино - гр. Суворово - гр. Аксаково

От ОД на МВР варна информираха, че пътищата от с. Аврен към с. Синдел и от  с. Венелин към с. Садово са затворени за движение на МПС до 08:00 на 28.01.2021 г.

Към 17:30 ч. температурите в страната са в изключително широк интервал - от -11 С до +8 С. Навсякъде преобладава наситена облачност. Вятър духа в цялата страна.

Дъжд вали в област Кърджали.

Валежи от сняг има в областите: Търново, Варна, Габрово, Добрич, Ловеч, Перник, Плевен, Разград, Русе и Силистра, както и по високите части на областите Пазарджик, София и Стара Загора.

Пътните настилки са заснежени или мокри, обработени за движение при зимни условия.

Видимостта е ограничена поради мъгла (до 100 м) - в района на Троянски проход и проход Шипково – Рибарица.

c