Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Бракониери с над 20 тона дърва задържаха горските край Тервел

44, 30 пространствени кубически метра дърва за огрев, незаконно добити на територията на ДЛС-Тервел, са задържани при извършени проверки от служители на горското стопанство през изминалата седмица. На бракониерите са съставени два констативни протокола и десет акта по Закона за горите. 113 са проверките в стопанството за периода 18.01.2020-25.01.2020 г., съобщават от Североизточното държавно предприятие.

Три каруци, един автомобил и 2,40 кубика дърва за огрев конфискуваха варненските горски при една от 27 проверки в държавните горски територии. На нарушителите са разписани два акта. Каруца и един кубик дърва задържаха и служители на ДЛС-Шерба, като незаконните дървосекачи получиха два акта и един констативен протокол по Закона за горите. Проверките в ловното стопанство са 109.

Автомобил натоварен с 1,20 пространствени кубически метра дърва за огрев, добити без разрешително на територията на ДГС-Нови пазар, са конфискувани по време на една от 100 проверки в стопанството. На нарушителите са съставени два акта и един констативен протокол. Половин кубик дърва са задържани по време на рутинна проверка в държавните горски територии на ДГС-Преслав, като на бракониерите са разписани два акта и един констативен протокол. За изминалата седмица в стопанството са направени 115 проверки на ловци и обекти за добив на дървесина.

Над 50 пространствени кубически метра дърва за огрев, четири каруци и два автомобила са задържани през седмицата на територията на СИДП по време на всички 1164 проверки в стопанствата. На нарушителите са съставени 30 акта и 12 констативни протокола по закона за горите.

снимката е илюстративна

c