Водещи новини - дясно Генерал Тошево Общество

Предлагат фелдшера Димитър Алексиев за Почетен гражданин на Ген. Тошево

Инициативен комитет ще предложи медицинския фелдшер Димитър Алексиев за Почетен гражданин на Генерал Тошево, съобщи за Про Нюз Добрич авторът на идеята Георги Стефанов от добруджанския град. В социалната мрежа той направи допитване до тошевци – независимо къде са по света, дали подкрепят предложението му. Стефанов сподели, че  идеята му се приема радушно дори и от хора, които живеят в чужбина.

Годинка навърши днес Синем, родена в Спешното в Ген. Тошево с тегло 850 грама

Инициативният комитет, който ще внесе предложението за присъждане на званието Почетен гражданин на Димитър Алексиев до кмета на Общината Валентин Димитров, се сформира в момента. Ще бъде направена и подписка сред жителите на Генерал Тошево, каза още Стефанов.

Димитър Алексиев е отдал 33 години от професионалния си път за спасяване на човешки животи като фелдшер в местната болница, посочва той. За някои от случаите Про Нюз Добрич е разказвал в свои материали.

Фелдшер от Генерал Тошево спаси живота на жена с тежък алергичен шок

В края на юли 2018 година той изроди 850-грамово момиченце, което се появи на бял свят в шестия месец. Бебето бе спасено благодарение на направените от фелдшера и негова колежка реанимационни мероприятия. На 8 март м. г. пък помогна на жена да роди в дома си в село Изворово здраво момченце. Само преди дни Димитър Алексиев спаси жена на 52 години в тежък алергичен шок.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *