Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Подписан е договорът за финансирането на приюта за бездомни в Добрич

Община Добрич подписа договора за осъществяване на проекта за приют за бездомни лица и семейства, съобщиха от ОИЦ-Добрич. Новата социална услуга се финансира безвъзмездно от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ със 110 927 лева.

Приютът ще бъде разположен в общинска сграда на адрес ул. „Хан Кардам“ №13, по която в момента се извършват ремонтни дейности, свързани с цялостното обновяване, реконструкция, преустройство и оборудване на сградата. Дейностите са финансират от друг спечелен от общината проект за ремонтни дейности по сградата по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Новата социална услуга ще бъде с капацитет 15 места и ще предоставя възможност за подслон, храна, здравни грижи, хигиена и социално консултиране на бездомни хора. С всеки настанен в приюта потребител ще работи обучен персонал, който ще подхожда индивидуално, съобразно конкретните му потребности. Планира се приютът да заработи в края на тази година. Проектът обезпечава дейностите до април 2023 година, но след това общината ще кандидатства новата услуга да стане делегирана от държавата дейност.

c