Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

ПП "Има такъв народ" няма да влиза в коалиция с БСП, ДПС и ГЕРБ

До изборите политическа партия „Има такъв народ“ няма да влиза с никого в коалиция. За след това е ясно само едно – че няма да се коалира с БСП, ДПС и ГЕРБ, коментира пред Про Нюз Добрич заместник-председателят на партията на Слави Трифонов Тошко Йорданов. Тази вечер той бе гост на откриването на офис на партията в Добрич.

„Ако в следващия парламент  има нови партии, с които да водим диалог от позициите на референдума,  защото това е нещо, от което не можем да мръднем, може да се преговаря“, посочи той.

Партията на Слави Трифонов ще се опита да осигури 12 хиляди застъпници, които да наблюдават за прозрачността на предстоящите парламентарни избори. Тези хора ще работят на доброволни начала, заяви Тошко Йорданов. „Не сме наивни и не смятаме, че дори да имаме 12 000 застъпници, ще спрем всички машинации, но поне ще ги намалим. Това в момента е единствената ни организационна цел, затова се откриват офисите, защото те са място за работа“, каза още зам.-председателят на партията.

Партията на Слави Трифонов откри офиса си в Добрич и представи координаторите си

Той подчерта, че основната цел на партията е да се превърнат в закон решенията от референдума. „Ако успеем да убедим хората да излязат да гласуват, то тогава ние ще сме си свършили работата и нещата от референдума – мажоритарна избирателна система, задължително гласуване, 1 лев субсидия, ще бъдат превърнати в закон и политиците няма да могат да го спрат. Защото на референдума гласуваха с „да“ 2,5 милиона български граждани. Ако на тези предстоящи избори те препотвърдят гласа си, партия „Има такъв народ“ ще направи нещата, които хората пожелаха да се случат“, каза още Тошко Йорданов.

Партията ще подкрепи всеки вот, който гарантира честността на изборите. „Хубаво е да има машинен вот, но задължително е да има електронно гласуване. Това е другата ни цел, която ние ще изпълним, ако хората ни гласуват доверие. Защото не може да има два милиона българи в чужбина, които реално не могат да гласуват. По Конституция те имат право на глас, държавата трябва да им го осигури, но на практика държавата не им осигурява правото да гласуват. Защото, ако си българин, който живее в САЩ или Англия и трябва да пътуваш 2 или 5 часа,  или два дни до някаква секция, в която могат да влязат не повее от 100 човека за един ден, ти реално нямаш право на глас. Докато с възможността за електронно гласуване, нашите сънародници ще могат да гласуват“, каза още Йорданов.

c