Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Пожарът, обгазил Добрич, се разпростира на 2,5 декара

РИОСВ – Варна извършва проверка на терена на добричката дестилерия, който се запали и обгази Добрич през изминалата нощ. Това се казва в отговор на запитване на Про Нюз Добрич до общината.

Нов димен ужас над Добрич

„Пожарът е установен на територията на земеделска земя, собственост на дестилерия за етерично – маслени култури. Имотът е частна собственост. Община Добрич сигнализира компетентните институции, които имат правомощия за налагане на санкции в съответствие с българското законодателство. На собствениците на дестилерията е съставен акт за нерегламентирано изхвърляне и изгаряне на растителни отпадъци.

В момента фирмата е предприела необходимите действия за овладяване на пожара, който се разпростира на около 2,5 дка. РИОСВ - Варна извършва проверка на място.

Дестилериите за преработка на етерични култури са строежи първа категория, чиито контрол на технологичния процес се извършва от РИОСВ – Варна. Замерването на въздуха и нивата на фини прахови частици се установява от същата институция“, се казва в официалния отговор на Община Добрич.

Санкционират фирмата, допуснала Добрич да бъде обгазен

Въпросната дестилерия за етерично-маслени култури е „ТРИВИВА“ ООД. Оттам отказаха да разговарят с Про Нюз Добрич.  

изображението е илюстративно

c