Водещи новини Здраве Крими Общество

Нов димен ужас над Добрич

“Опитах се да проветря и буквално се задуших…” – такъв е преобладаващият (приемлив) тон в социалните мрежи, на добричлии, след “будителската” димна завеса в нощта на 1 ноември, вдигнала на крак живеещи в града и пожарната.

Читатели на “Про Нюз Добрич” сигнализираха за силно задушлива миризма в различни квартали на града, подобна на летните обгазявания на Добрич през вечерните часове (юли и август).

След справка в регионалната Дирекция на пожарната, шефът на службата Дарин Димитров уточни, че става дума за нерегламентирано изгаряне на лавандулова отпадъчна маса в периферната част на зона Запад (в района зад “СТАРТ” и ВиК).

Наша съгражданка ни изпрати и моментна снимка на отчетените от измервателните станции нива на замърсеност на въздуха в Добрич – в интервала 19 – 21 часа на 1 ноември ↓

  • “Стига с това безхаберие и само приказки…”
  • “Това ли е олицетворението на грижата за децата – бъдещето на Добрич… “
  • “Докато понечих да проветря и щях да се задуша”, “..а в този град живеят много стари хора и болни – отписани ли са?”
  • “Геноцидът над хората на Добрич продължава. Като в газова камера сме…

Това са само част от гневните коментари на добрички граждани – не еко активисти, а редови членове на голямото европейско семейство и данъкоплатци.

За справка, моментната картина на въздуха в Добрич изглежда по този начин ↓

Както вече информирахме, Про Нюз Добрич отправи запитвания до Община град Добрич и до РИОСВ за случая и предприетите мерки.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *