Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Забраниха разполагането на сергии и атракциони за празника на Генерал Тошево

Петима са с коронавирус в общината, единият е в болница. Под карантина са поставени 10 жители на добруджанската община.

Въвежда се забрана за разполагането на сергии, подвижни търговски обекти и атракциони по време на дните за отбелязване на празника на град Генерал Тошево 8 ноември, съобщиха от общината. Това реши единодушно на свое заседание Кризисният щаб в града.

Целта е предотвратяване струпването на много хора на едно място. Част от събитията от празничната програма също отпадат, докато други ще се проведат при строго спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на здравния министър. 

По време на срещата кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров запозна присъстващите с всички мерки, които са предприети от местната власт във връзка с максималното ограничаване на заразата в общината. Провежда се засилен контрол и проверка на всички търговски обекти в града и селата. Всеки петъчен ден, когато се провежда общинският пазар, също има засилен контрол. Във всички детски градини и училища на територията на общината се извършва сутрешен филтър и дезинфекция.

На заседанието на Щаба стана ясно, че към дата 30 октомври, пациентите с положителен PCR-тест на територията на Община Генерал Тошево са 5. Един от тях се намира в болнично заведение, а другите четири са на домашно лечение. Под карантина са поставени 10 лица.

c