Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

Медиците от Тервел – съпричастни с колегите си в борбата с COVID-19

Работещите в Медицинския център в Тервел изразиха своята съпричастност с колегите си в страната в битката с COVID-19. Те излязоха и си направиха снимки пред лечебното заведение. „В знак на подкрепа, съпричастност и взаимно доверие към всички колеги , които в тези трудни дни безотказно са на своя пост!”, написа към снимките управителят на Медицинския център д-р Катя Ганова.

Припомняме, че вчера медиците от четири от най-големите болници у нас се обърнаха с емоционален призив към обществото за спазване на мерките, съобщи nova.bg. Точно в 20 часа светлини от десетки телефони озариха входовете към болниците с най-много пациенти с коронавирус в София.

Лекари от Пирогов, "Света Анна", Александровска и ВМА показаха, че месеци след началото на епидемията все още са на работните си места, въпреки умората. Но точно сега имат най-голяма нужда от подкрепа. Специално беше подчертана важността на т. нар. 3-те "Д" – Дезинфекция, Дистанция, Дисциплина. А истинската битка тепърва започвала, предупредиха лекарите на първа линия.

c