Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

ДБГ започва преговори с „Изправи се.БГ“ за предстоящите парламентарни избори

Националният съвет на "Движение България на гражданите", вчера, в късния следобед, реши да участва в мрежа за гарантиране на честни избори с партии, граждански организации и други демократични формации, съобщиха от пресофиса на ДБГ.

Форумът излезе с декларация в правомощията на Европейския главен прокурор да се включи и разследването на купуване на гласове - практика, която е особено разпространена в България и други източноевропейски държави.
Десните дадоха мандат на председателя Димитър Делчев и Изпълнителния съвет да влязат в преговори с парньорската мрежа "Изправи се.БГ" и да проведе партньорски диалог с активни граждански организации и демократични партии във връзка с предстоящите парламентарни избори. Органът прие политическа декларация за основните икономически и социални реформи, както и други секторни политики, на основата на които да се постигне предизборно споразумение.

Мая Манолова откри офис в Добрич – в предизборния щаб на кмета Йорданов и ДБГ

Индикации за тези взаимоотношения между формациите бяха дадени преди месец, когато в Добрич бе открит офисът на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова. Той се помещава под пицария „Гардения“, където досега бе именно офисът на Движение България на гражданите. Там на местните избори през 2015 г. и 2019 г. беше предизборният щаб на кандидата за кмет Йордан Йорданов, съответно листите на Реформаторски блок и местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). На парламентарните избори през 2017 г. там се помещаваше щабът на коалицията „Реформаторски блок“, а водач на листата беше Настимир Ананиев, който тогава беше зам.-председател на ДБГ. На откриването присъства общинският съветник от МК ДБГ Михаел Игнатов, който е зам.-областен координатор на ДБГ, а през 2016 г. бе избран и за член на Контролния съвет на партията.

c