Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Мая Манолова откри офис в Добрич – в предизборния щаб на кмета Йорданов и ДБГ

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова откри офиса на организацията в Добрич. Тя беше посрещната с цветя и символичен ключ от областния  координатор на движението Явор Георгиев.  

Имаме вече структури във всички областни градове, без един, както и в други по-големи градове и населени места в страната, каза Мая Манолова пред журналисти. „На 31 август обявихме създаването на партньорската мрежа Изправи се.БГ, с която ще участваме в изборите. Това е и нашият отговор на въпроса дали ще правим партия за участие в изборите. Не, няма да правим, а ще правим широка партньорска мрежа, в която влизат граждански организации, граждански инициативни комитети, отделни личности и няколко партии“, каза още Манолова. И припомни, че движението обяви меморандум със 7 основни приоритета.

Тя прогнозира, че скоро офисите, които откриват в страната, ще се превърнат в  предизборни щабове.

Във връзка с казуса с неизплатените заплати на работниците от мини „Оброчище“, Манолова заяви, че част от кредиторите не са успели да внесат разноските по делото за обявяване на несъстоятелността на мината. 

Единият кредитор е НАП, които имат да получават около 500 000 лв., а другият е Министерството на енергетиката, което е внесло сумата за разноските. Благодарение на НОИ, на прокуратурата, повечето от документите са осигурени и работниците ще могат да си получат дължимите суми в края на октомври или през ноември, каза Манолова.

Офисът на „Изправи се.БГ“ се помещава под пицария „Гардения“ по централната пешеходна улица на Добрич в сграда на строителната фирма „Прогрес 99” ООД. Досега там бе офисът на Движение България на гражданите. Там на местните избори през 2015 г. и 2019 г. беше предизборният щаб на кандидата за кмет Йордан Йорданов, съответно листите на Реформаторски блок и местната коалиция ДБГ (ДБГ, НДСВ, ССД, ГН). На парламентарните избори през 2017 г. там се помещаваше щабът на коалицията „Реформаторски блок“, а водач на листата беше Настимир Ананиев, който тогава беше зам.-председател на ДБГ.

На откриването днес присъства общинският съветник от МК ДБГ Михаел Игнатов, който е зам.-областен координатор на ДБГ, а през 2016 г. бе избран и за член на Контролния съвет на партията.

На събитието в София на 31 август, когато Мая Манолова обяви как ще се яви на изборите, присъстваха и лидерите на ДБГ Димитър Делчев и на партия Волт Настимир Ананиев, като предположенията бяха, че някоя от тези партии ще предостави регистрацията си на мрежата „Изправи се.БГ” за предстоящите парламентарни избори.  

Снимка: Изправи се.БГ

c