Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

По нов проект за интеграция започва да работи ИОУ "Хр. Смирненски" в Ген. Тошево

В Иновативното основно училище „Христо Смирненски“ в Генерал Тошево стартира проект „(с)Мисъл за промяна“. Той се финансира от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Петя Панева. Стойността на проекта е 19,981.94 лв. В него участват 105 ученици от 1 до 7 клас, учители, родители и доброволци.

От месец октомври в продължение на една година, участниците по проекта ще реализират извънкласни и извънучилищни дейности в областта на природните науки и земеделието, изкуството и културното наследство, спорта и туризма.

Проект „(с)Мисъл за промяна“ ще способства за утвърждаване на училището като приобщаваща, интегрираща, приятелска и подкрепяща институция.

За повея на вятъра, за бялата лястовица и за надеждата, ще чуете в стиховете, ехтящи в класните стаи на добруджанци. Омагьосани и завладяни от безбрежната шир на равното добруджанско поле, учениците предизвикват себе си, давайки воля на желанията, мечтите и творчеството си.

„Пред хляба всички са равни“ е цитат, който напълно описва характера на хората от този район. Без значение от религия, раса, пол, етнос или възраст- всички са обединени, споделят от иновативното училище.

c