Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

След справянето с ковид-ситуацията, в МБАЛ Добрич ще борят кадровия проблем

„Кадровият дефицит е на лице и той не е само в нашата болница. Смятам, че с екипа ми ще направим всичко възможно точка 2 от план-графика ни за действие да бъде борбата с кадровия дефицит. Точка 1 беше справяне с ковид-ситуацията“, сподели пред журналисти прокуристът на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков.

Той бе назначен за прокурист на 18 август. Припомняме, че предстои Общо събрание на акционерите, което да избере нов управител на МБАЛ и да извърши промени в съвета на директорите. До тук се стигна заради неудовлетворителната организация на работата в лечебното заведение в условия на COVID-19.

Д-р Желязков увери, че ще се опита да върне колегите си, които по една или друга причина са напуснали болницата. Ще се проведе и кампания за привличане на нови специалисти, специализанти и медицински сестри – това ще е следващата голяма задача пред ръководството през идните два месеца.

Овладяна е ситуацията с COVID-19 в МБАЛ Добрич, спазват се всички здравни изисквания

Най-сериозен недостиг на кадри има във вътрешните отделения на болницата. По думите на д-р Желязков положението с лекарите е с една идея по-добро от това с медицинските сестри. В момента се търсят 11-12 лекари, за които има свободен щат.

„Правим всичко възможно да възстановим инфекциозното отделение“, каза още д-р Желязков. То не функционира от месец юни. Болните от инфекциозни болести се пренасочват към други градове, основно към Варна.

Ръководството на лечебницата се стреми да осигури достатъчно дезинфектанти, предпазни маски, шлемове и защитни облекла, за да има за целия персонал. Това се прави със средства на болницата, но се очакват и дарения.

Пропускателният режим в здравното заведение остава в сила. Ограничени са свижданията, на бариерата се мери температурата на всеки, който влиза в двора на болницата. Пациентите могат да посетят спешното отделение само с един придружител.

c