Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Поредица от прояви в област Добрич в Седмицата на пожарната безопасност

Поредица от прояви ще се проведат в общините от Област Добрич по повод Седмицата на пожарната безопасност, която е от 14 до 18 септември, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В град Добрич ще през дните ще се състои Седмица на отворените врати в сградата на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Ще се проведе демонстративно занятия с автостълба Iveco Magirus M 32 L.

Сред проявите в община Каварна са Дни на отворените врати, прием на служители и граждани в сградата на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" /РС ПБЗН/, запознаване на деца и ученици с огнеборската професия, среща с бивши служители, отдаване на почит към загиналите и др.

Участие в дарителска кампания за децата на загинали служители при изпълнение на служебния дълг е едно от мероприятията на РС ПБЗН в Шабла. Ще се състои поклонение и поставяне на венец пред възпоменателната плоча на загиналия огнеборец Тодор Енчев. Предвидени са също църковна литургия за здраве на служителите и техните семейства, среща с пенсионирани служители и др.

Сред проявите в Тервел са обучително занятия с демонстрация на техника и защитни облекла в ДГ №3 "Първи юни", изпращане на поздравителни адреси на пенсионирани служители, експониране на изложба с архивни и актуални снимки и материали за дейността на РС ПБЗН.

Дни на отворените врати за граждани и бивши служители, както и техните семейства ще се проведат в РС ПБЗН в Балчик през Седмицата на пожарната безопасност. Предвиждат се също тренировка с основните части на Единната спасителна система за реагиране при бедствия, провеждане на срещи с представители на местната власт по въпроси за превенцията и защитата на населението от пожари и бедствия и др.

Сред проявите в Ген. Тошево са Дни на отворените врати, организиране на открита телефонна линия за консултации, мнения и препоръки в областта на пожарната безопасност. Ще бъде отслужена църковна литургия за здраве на служителите и техните семейства, ще се състои среща с бивши служители на РС ПБЗН.

Приемна за граждани в сградата на РС ПБЗН в Крушари ще бъде организирана през седмицата от 14 до 18 септември. Предвидени са също демонстративно занятия в детска градина, участие в дарителска кампания за децата на загинали служители при изпълнение на служебния дълг.

c