Водещи новини - дясно Добрич Общество Развлечение

Около 130 редки возила ще направят шествие в Добрич по време на Ретро парада

Старинни и класически автомобили и мотоциклети ще бъдат представени по време на втория Ретро парад в Добрич, който ще се проведе днес. За тазгодишното издание пристигат участници и клубни представители от цялата страна, които ще покажат редки и ценни возила, запазени и реставрирани от тях. Очакват се около 130 коли и мотори.

Началото е в 10.30 часа в Градския парк „Свети Георги”, когато ще започне пристигането на автомобилите. Официалното откриване е насрочено за 12 часа. Автомобилите ще бъдат изложени за оглед в зоната между комплекс „Изида” и комплекс „Лебед”.

В 15 часа ще започне шествието на старите автомобили. Маршрутът е от „Лебеда“-а  до р-т „Грийн Палас“, оттам обратно до „Бакарди“ и след това наляво по бул. „3 март“ до кръговото на „Изида“. След това колите ще се върнат по булеварда, към изхода на „Лебед“-а. Трасето е съгласувано с КАТ.

Тази година ще бъде представен Форд Мустанг от 1965 година, преди дни пристигнал от Швейцария. Собственикът му е от Търговище. Другата атракция ще бъде военен джип „Уилис“ от 1956 година, който идва от Пловдив. За съжаление няма да успеят да пристигнат две ценни коли – – Вартбург 311 купе с две врати от 1963 година и Джаует от 1920 година, съобщи за Про Нюз Добрич Петър Георгиев – председател на Авто Мото Ретро клуб „Толбухин“.

На парада ще има и много мотоциклети, повечето военни, като например „Урал“ в оригинален вид от 40-те години на миналия век.

„В нашия клуб имаме почти всички модели на Форд от 1930-а до 1960-а година. Имаме Москвич 401 от 1951 година, Форд А 1930 година, Симка от 1937 година, военен Трабант Кюбел. Аз ще се представя с Вартбург 311 делукс от 1965 година“, каза още Петър Георгиев.

Вторият Ретро парад ще се проведе при спазване на задължителните мерки за сигурност във връзка с COVID-19. Организаторите и община Добрич призовават всички участници да спазват наложените изисквания за безопасност.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *