Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Плажът на Албена се напълни, опашки от коли на входа (+снимки)

Много семейства от Добрич и Варна вчера и днес се отправиха към чистия плаж на курорта Албена, привлечени от ниските цени на плажните принадлежности - цена от 1 лв. за чадър и 1 лв. за шезлонг.

Втори ден десетки автомобили чакаха на опашка на входа на курорта, за да се порадват на красивите плажове, топло море и ярки слънчеви лъчи.

Плажът в Албена привлича като магнит с безкрайната си копринено гладка плажна ивица и тюркоазено море. Цели 6 километра копринена пудра, постигнала своя синхрон с кристално море, наградени с основание със Син Флаг, примамващи всеки със своята чистота. Пространството, осигурено на всеки летовник, е 25 кв. метра, а от съседните чадъри отстоянието е 7 метра, заради изискванията за социално дистанциране. Осигурен е и четириметров коридор, когато искате да стигнете до морето или да си вземете нещо разхладително.

Курортът предлага на гостите, които са избрали да посетят само плажа, отлична възможност да хапнат нещо вкусно и да се скрият от обедната жега. Срещу 12.90 лв. на човек ресторант Рай предлага блок маса, а all inclusive ресторанта на хотел Гергана може да се ползва срещу 18 лв. на човек.

c