Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

По иновативен начин отбеляза своя патронен празник училище в Добрич

По-различно отбеляза през тази година патронния си празник добричкото училище "Димитър Талев".

За първи път училищната общност празнува отново своя патронен празник виртуално. Това е тридесет и вторият път, в който на 24 април талевци призовават настоящите и идни поколения, с училищния си девиз - Нека заедно да направим света по-добър и по-красив!

Независимо от наложителната в цялата страна дистанционна форма на обучение, в училището е създадена организация за традиционно празнично провеждане на множество разнообразни инициативи, посветени на училищния патрон - писателят Димитър Талев.

 В снимки и видеоматериали, талевци документират реализираното от своите ученици - драматизации в карнавални костюми, онлайн литературни четения на откъси и любими творби, презентации на финализирани проекти. Ученици със специални образователни потребности показват свои тематични рисунки. Палитрата се допълва с видео-поздрави към талевци от изявени общественици-добруджанци. Седмокласниците са записали видео версия с изпълнение на химна на училището.

След като официално МОН обяви, че учебната година ще приключи по настоящия начин - в дистанционна форма, музикален поздрав към завършващите 12-окласници от випуск 2020 отправи тяхната преподавателка по философия Дарина Пуева.

От училищното ръководство съобщиха, че празничните часове са проведени във виртуалните класни стаи в Teams, а голяма част от крайните дигитални продукти, посветени на патронния празник, са качени в сайта на училището www.sou-dtalev.info, както и в страницата в социалната мрежа, на адрес - www.facebook.com/sudtalev/

В линковете може да видите две от реализираните ученически видеопродукции ↓

https://www.facebook.com/sudtalev/videos/3186981291326335/
https://www.facebook.com/sudtalev/videos/1156446164697186/
c