Водещи новини - дясно Здраве Общество Тервел

Трима под карантина в община Тервел, 62-ма са се завърнали от рискови страни

В населените места от Община Тервел през последните пет дни са се завърнали от страни, определени като рискови по отношение на епидемията от коронавирус, общо 62 души, съобщават от кметството. Три лица са с наложена карантина – едно в с. Попгруево и две лица в Тервел. Тримата са водачи на тежкотоварни автомобили в транспортната фирма в града.

По отношение на пътуващите шофьори на камиони и във връзка с множеството запитвания на граждани, от Общината разясняват:

На 17.03.2020 г. беше публикувана заповед на Министъра на здравеопазването, в която се указва, че за българските граждани – водачи на тежкотоварни автомобили, пристигащи от т. нар. рискови държави , се установяват следните мерки: “ за водачите, които разтоварват стоки и товари и предвиждат отпътуване в следващите дни, за периода на престой на територията на Република България се поставят под карантина, като изпълнението на мярката се контролира с оказване на пълно съдействие от превозвача, чийто служител е съответният водач, до напускане на страната от водача“ , т. е движението на шофьорите за превоз на суровини и стоки в чужбина не е ограничено, но за времето, в което са в домовете си в Община Тервел, те трябва да бъдат под карантина.

Follow Me:

Related Posts

  1. хората са оставени да умират проверявайте болници в Dobrich няма загриженост за пациентите Как хората получават ползите от плащането на здравна застраховка в продължение на много години? болниците са в ужасно състояние служителите се държат като кучета Трябва да се провери много спешно.всички болници това, което написах, е много леко трябва да го видите със собствените си очи Може би ще разберете страданието на пациентите никой не се интересуваше от приятел, който отиде в болницата с оплакване от висока температура те не контролираха нищо и го изпратиха у дома

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *