Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ясна е причината за пожара при който пострадаха мъж и жена в Добрич

Небрежност при боравене с огън е причината за пожара в бившето студентско общежитие по ул. "Калиакра", при който на 12 март пострадаха мъж и млада жена, съобщиха от РД ПБЗН-Добрич.

Както беше съобщено, инцидента възникна на 12 март, малко след полунощ, а в 01:35 часа е подаден сигнал в ОЦ при РДПБЗН-Добрич. е получено съобщение за пожар в апартамент на в гр. Добрич. В пострадалото жилище в сградата, която е собственост на Община Добрич, са унищожени - мебели (3 бр.), бяла и черна техника (2 бр.), дограма (5 кв.м.), опушени стени (100 кв.м.). Спасени са съседните апартаменти.

Припомняме, че при пожара пострадаха жена на 22 години и мъж на 40 години, който беше приет с 20% изгаряния по тялото, а в момента продължават да се борят за живота му във Военномедицинската академия във Варна. За 22-годишната жена няма опасност за живота - била е замаяна единствено от вдишването на дим.

След извършеният оглед на мястото, е установено, че причина за възникването на пожара е поради небрежност при боравене с открит огън – незагасена цигара.

c