Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Бебе спаси живота на 11 души в Добрич от огнената стихия

Плачът на бебе спасил 11 души от огнената стихия при разразилият се в петък срещу събота пожар по улица „Славянска” в Добрич. Това сподели пред Про Нюз Добрич Веселин Стефанов.

Семейство му, което е с две деца – на 11 месеца и 13 години, останаха без дом след огнената стихия.

Пламъците лумнали около 1 часа след полунощ, когато всички в двата входа на триетажното блокче спели.

Семейството на Веселин се отоплява на ток. Съседите им обаче имат камина. Предполага се, че оттам се е запалил коминът.

Димът събудил първо бебето, което се разплакало. То вдигнало на крак семейството. Завили се с одеала и излезли пред блока. Разбудили и съседите, дори се наложило едната врата да бъде разбита.

При пожар пострада домът на семейство с бебе от Добрич, събират дрехи за децата

„Ако не беше се събудило бебето, 11 души от цялото блокче, щяхме да загинем”, сподели бащата. Разказа, че до идването на пожарникарите той будил съседите си. „Едва стигнах до третия етаж на другия вход. Всичко беше задимено. Те спяха и се унасяха от дима. Хващах ги за ръката, вдигнах ги и успях да ги изведа навън”, припомня си Веселин.  

Жилището им е на изплащане. През лятото направили основен ремонт, а сега всичко е унищожено. Изгорелият покрив всеки момент ще пропадне в апартамента, каратаванът е провиснал 50 см, разказва мъжът.

В понеделник ще се извърши оглед от застрахователите, за да се преценят щетите. Ясно е, че покривът трябва да се възстанови. Унищожени са мебели и оборудване.

Около 1 часа след полунощ избухнал пожарът в жилищно блокче в Добрич

Засега четиричленното семейство е настанено при роднини. Ще се търси вариант да се подслони в общинско жилище или на друго място, докато продължава ремонтът.

Както Про Нюз Добрич съобщи, близки на семейството отправиха апел в социалната мрежа и организираха събиране на дрехи на децата.

След огледа на застрахователите ще стане ясно от каква помощ още имат нужда.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи и по банковата сметка:

Веселин Георгиев Стефанов

BG34STSA93000025651516

BIC STSABGSF

БАНКА ДСК

Снимки: btv

c