Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Около 1 часа след полунощ избухнал пожарът в жилищно блокче в Добрич

Покривът на триетажно жилищно блокче по ул. „Славянска” в Добрич е изгорял при пожар миналата нощ, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Дарин Димитров. Огънят тръгнал от запалилия се комин.

Сигналът за пожара е получен малко след 1 часа, каза още Димитров.

Както Про Нюз Добрич по-рано съобщи, при пожара са нанесени щети на жилището на четиричленно семейство с бебе и 13-годишно дете, което към момента е необитаемо.

Причината е, че при пожара покривът на блокчето е изгорял и пропада. В резултат на това е изгоряло част от жилището на семейството.

Пред Про Нюз Добрич близка на пострадалото семейство Светла Костадинова разказа, че покъщнината на семейството, което живее на последния етаж, която не е изгоряла, е мокра.От застрахователното дружество обяснили, че трябва да изчакат до понеделник, за да се направи оглед, а дотогава да не пипат нищо в апартамента.

„ Дори не могат да влязат, за да видят какво е оцеляло. Хора от чужбина искат да помогнат, но семейството няма достъп до дома си, за да открие документите, ако са оцелели. Трябва да изчакат първия работен ден, за да отидат в банката и да вземат номера на банковата сметка”, обясни Костадинова.

При пожар пострада домът на семейство с бебе от Добрич, събират дрехи за децата

Преместили са се при близки на мъжа в квартал Дружба. На първо време имат нужда от дрехи и обувки. Децата са момчета – на 9 месеца и на 13 години. Баткото е висок е 1.60 ,52 кг.

„Нуждаят се от дрехи и средства, поне на първо време, докато им се намери временен дом. Покривът трябва да се направи, но това изисква време и средства.  Моля ,който може да помогне с каквото и да е! Благодаря от името на семейството, предварително”, написа Светла Костадинова.

Телефонът за връзка с нея е 0878191883, а дрехите могат да се доставят в офиса й на ул. „Дойран”,№4, на паркинга на площад „Свобода”.  

c