Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Приемат предложения за знак на входа на Добрич

Община Добрич обявява покана за изработване на проектно предложение за Входен монумент (знак) на града на Входно-изходната артерия Варна.

Възложител и организатор е Общината.

В изготвянето на проектните предложения могат да участват всички български граждани (художници, скулптури, дизайнери, архитекти и всички други с художествени наклонности и творческо въображение), които ще изработят проект за определяне на уникален обемно пространствен и художествено творчески образ на входния знак на град Добрич. В конкурса не могат да участват лица, които са членове на журито или са в трудови и служебни взаимоотношения с възложителя, организаторите или членовете на журито. До 20 януари 2020 година се подава заявка за участие и получаване на изходни данни, а до 20 февруари трябва да се внесе проектното предложение в Община град Добрич. В срок от 14 работни дни комисията ще се събере и ще оцени представените проектни предложения.

С техническото задание и всички условия можете да се запознаете в сайта на Община Добрич www.dobrich.bg.

Припомняме, че предложение за изработка и монтаж на „Посрещащи композиции – Добрич” бе внесено общинската администрация на заседание на Общинския съвет през юли т. г. Както Про Нюз Добрич писа тогава, предвиждаше се буквите да са изработени от вибриран бетон и да са с височина метър в ниската си част, а във високата – два метра. Идейният проект бе изработен и подарен от арх. Пампоров и след това одобрен от Дружеството на художниците в Добрич, Камарата на архитектите и Обществения проект по култура.

Предложението на администрацията не бе прието. Вместо това местните парламентаристи решиха планираните за изработка и монтаж на композицията средства в размер на 24 749 лева да бъдат изразходвани за изграждане на детска площадка по ул. „Екзарх Йосиф I”.

c