Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Издирват сив джип, блъснал кола с жена и малко дете край Добрич

Търси се сив джип с големи фарове, който на 11 декември сутринта е блъснал лек автомобил „Опел” в района на село Приморци, съобщиха за Про Нюз Добрич близки на 30-годишната шофьорка, която е сериозно пострадала.

Припомняме, че катастрофата стана около 8.20 часа по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара, леката кола се блъска в дърво, а детето – на година и осем месеца, е открито извън автомобила. Двамата са откарани до болницата в Добрич, като детето е освободено след преглед, без наранявания, а жената е настанена с фрактура на гръден прешлен, без опасност за живота.  

Първоначално подадената информация от ОД на МВР беше, че жената е карала с несъобразена скорост с пътните условия, а детето е изхвърчало от колата.

Близките на жената обясниха, че тя си спомня, че я е блъснал сив джип с големи кръгли фарове. Изпреварвал на завоя за с. Приморци и след удара продължил към селото. Жената не е видяла номера на джипа, защото е имало гъста мъгла.

В опита си да избегне удара, тя дърпа волана вдясно, маха предпазния колан и се обръща, за да освободи от колана и детето, което е пътувало в столче  отзад. Майката успява да извади детето от столчето и така го спасява, защото последвалият удар в дърво е бил именно от страната, където е било то. Близките са категорични, че детето не е изхвърчало от колата, а е излязло само. „Детето е живо, благодарение на майка си. А, тя е в толкова тежко състояние, защото остава между двете седалки, след като го е издърпала”, разказаха близките.

Майката е преместена в болница във Варна, където са й направени две операции. В понеделник предстои най-важната , тъй като има потрошен прешлен на гръбначния стълб и е засегнат гръбначният мозък.

Снимката е илюстративна

c