Водещи новини - дясно Крими

Мъж уби по брутален начин собствената си майка – делото е в Окръжен съд Добрич

Окръжната прокуратура в Добрич е предала на съд син, причинил смъртта на майка си чрез умишлено нанесена телесна повреда и за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, съобщиха от държавното обвинение.

Окръжната прокуратура в Добрич е предала на съд 54-годишния Иван Т. за причиняване смъртта на родната си майка чрез умишлено нанесена средна телесна повреда, както и за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие над нея, издадена по съдебно дело от Районния съд в Каварна.

Отношенията между майка и син били влошени, тъй като Иван злоупотребявал с алкохол и биел 72-годишната жена. Това станало причина за образуване на гражданското дело в Районния съд в Каварна, по което била издадена заповед за незабавна защита срещу домашно насилие. На подсъдимия му било забранено да приближава жилището на майка си, както и местата за социални контакти и отдих на разстояние по малко от 20 метра.  Първото съдебно заседание било насрочено за 20 септември 2018 г.

На 17 септември около обяд Иван отишъл в дома на свой познат с бутилка ракия. До 17 часа изпил около 300 грама. Домакинът го приканил да си отива, което разсърдило пияния Иван. Около 19 часа той отишъл до къщата на майка си. Започнал да се кара с нея, да я обижда, заканил се да я убие и й нанесъл множество удари. Жената паднала на земята.

Разправията била чута от съседи. Един от тях видял лежащата на земята жена, опитал се да я свести. Извадил телефона си, за да потърси лекарска помощ, но подсъдимият му забранил, започнал да го блъсна и съседът избягал. Въпреки всичко отишъл в селския магазин, споделил за видяното с продавача и подал сигнал на тел. 112.

72-годишната жена била транспортирана в болница в тежко състояние и на 2 ноември починала в клиниката по неврохирургия във Варна вследствие на тежка черепно-мозъчна травма. Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от началото на досъдебното производство срещу него.

Предстои делото срещу Иван Т. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд. Ако той бъде признат за виновен, може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода за умишлено причинената средна телесна повреда, довела до смъртта на майка му. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *