Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Ученици ще творят за добра кауза по Великден - в Галерията на Добрич

С покана към учениците на Добрич, се обръщат от Градската художествена галерия. Там, по програма „Традиции“, доброволците ще могат да се включат във „Великденска работилница за въображение“, в която да изработят красиви, цветни картички и сувенири за светлия християнски празник, съобщиха от ръководството на културното ведомство.

Заниманията са с продължителност един час и се провеждат след предварително записване. Материалите се осигуряват от галерията. Вход 1 лев.

С изработеното в работилницата, желаещите могат да се включат в Благотворителния базар, който ще бъде организиран от 8:00 часа на 26 април - в двора на храм „Свети Георги”. Средствата, събрани по време на благотворителната инициатива ще помогнат лечението на Десислав Димов от Добрич.

Десислав вече си е у дома, без опасност за живота

Десислав Димов е на 37 години и целият му трудов стаж  /макар и кратък/ е в системата на образованието в град Добрич. След претърпяна автомобилна катастрофа, Десислав получава тежка гръбначно-мозъчна травма и се обездвижва напълно от кръста надолу. Следват 17 години, изпълнени с прегледи и операции - последната от които през 2018 година. На Десислав му предстои нова операция, за която са нужни около 60 000 лв. - непосилни за семейството му.

От Галерията призовават за съпричастност!

Успешна е животоспасяващата операция на Десислав от Добрич

c