Водещи новини Общество

Евксиноград подаде ръка на глухонемия спец по кактусите Галин Радков, нае го на работа

Глухонемият специалист по кактусите Галин Радков, който бе уволнен от Ботаническата градина в Балчик, вече е назначен на работа в парка „Евксиноград”, съобщи самият той.

„Тук имам щастието да попадна на прекрасни шефове и колеги, на приятелска атмосфера, взаимно уважение, което бързо лекува дълбоките рани от унижения, обвинения и лъжи.
Моята благодарност към този невероятен екип е огромна и аз ще раздам душата си за това райско място. Тук съм добре дошъл. Хората са позитивни, спокойни и усмихнати. Работи се с безкрайно удоволствие, защото мотивацията е красотата, която творим за хората. В Евксиноград съм равностоен член на мечтан колектив. Благодаря ви, хора! Благодаря на тези, които са до мен в трудните дни! Да, ето затова аз вярвам в доброто и в хората с добри сърца!”, сподели Професор Кактус.

Уволниха глухоням спец по кактуси от Ботаническата градина в Балчик

В началото на ноември със заповед на Ректора на университета, Галин Радков бе дисциплинарно уволнен. Той работи от 1997 г. в Университетската ботаническа градина в Балчик и е добавил 1500 вида кактуси от цял свят лично, чрез труд и контакти.

Дисциплинарно уволнение на глухонемия служител за часове взриви социалните мрежи. Близо 20 години Галин се грижи за прочутата колекция от кактуси в градината. За него кактусите са целият му живот. Той е добре познат и уважаван в средите не само у нас, а и в чужбина.

“Много ми е болно, защото обичам това място. Всичко там е мое дело – трудът по засаждане, изграждане на оранжерии. Събирал съм кактуси от цял свят. Аз лично съм дарил 1500 кактуса”, казва Галин Радков.

“Той си вършеше съвестно задълженията. Всички го познаваме като човек, който е компетентен, знае всички наименования, знае специфичните грижи, които са нужни за тези растения”, обясни Илиян Стоянов.

Глухонемият спец по кактусите Галин Радков чака решение на Комисията по дискриминация

Галин смята, че е нарочен още преди няколко години, когато се застъпва за предишните шефове след смяна на ръководството. Разказва, че започват да му налагат различни наказания, изолират го от колекцията с кактуси и го товарят с много друга работа.

В мотивите за уволнението на Галин пише, че е проявявал системно неуважение към установените правила на труд и етични колегиални взаимоотношения, а едно от наложените му наказания е за удар по гърба на колежка.

“Никога не съм посягал на колега. Нито едно от тези наказания не е заслужено, несправедливи са. До преди 2 години нямах нито една забележка”, допълни Галин.

Галин изчаква решенията на съда и на Комисията по дискриминация.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *