Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Приемат допълнителни заявления за саниране на кооперации в Добрич

Информационна среща за енергийна ефективност на многофамилни жилища се проведе в Община Добрич. Работната група отговори на въпросите на гражданите, свързани с обявения допълнителен прием на документи на сдружения на собственици на многофамилни сгради за изпълнение на мерки за енергийна ефективност по инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в  административни и жилищни сгради“. Това се прави във връзка с актуализацията на инвестиционната програма на общината по процедура  „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020” .

Заявленията за интерес ще бъдат класирани по същите критерии, както вече приетите в периода от 18 март до 28 април 2016 г.  В този период са подадени 33 заявления, от които 29 са за допустими сгради, които са  класирани в зависимост от критериите за подбор. Първите 9 класирани са включени в проект „Енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради в град Добрич“ и дейностите по тях вече са завършени.  Новите сгради, които кандидатстват и са допустими, ще бъдат оценени и класирани в низходящ ред, но ще бъдат включени в проект за енергийна ефективност само в случай, че бъдат отпуснати допълнително средства по програмата. До размера на предоставения финансов ресурс ще бъдат обхванати обектите, получили най-много точки, аналогично на вече изпълнения проект. Предимство ще имат многофамилните сгради, които са следващи в списъка по реда на класиране при първата покана за набиране на заявления.

154 домакинства в Добрич вече ще пестят от енергия и ще живеят в обновени кооперации

„Заявленията за интерес и финансова помощ“ по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 получени извън срока по предходната покана 28 април 2016 година, следва да бъдат подадени отново по настоящата процедура.

Нови жилищни сгради ще бъдат санирани при наличие на финансов ресурс

 „Заявленията за интерес и финансова помощ“ по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“, получени след крайния по настоящата поканата срок 30 април 2019 година няма да бъдат завеждани в деловодната система, респективно разглеждани, допускани и оценявани.

С Процедурата за подбор и оценка на жилищни сгради можете да се запознаете в страницата на Община Добрич. 

sdr
c