Вторник, 30 април 2024

30.04.2024

Последвайте ни

Провали се опитът на ДПС да свали председателя на Общинския съвет в Тервел

Повторният опит на общинските съветници от местната коалиция „За нов Тервел”, в основата на която е ДПС, да свалят председателя на Общинския съвет Симеон Симеонов отново не успя. Докладната записка с искане за откриване на процедура за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя въобще не бе разглеждана от местния парламент.

В началото на заседанието общинският съветник от БСП Никола Гочев предложи точката да отпадне от дневния ред на заседанието. Това предложение бе подкрепено от 12 общински съветници, един гласува „въздържал се”, а седем бяха против, научи Про Нюз Добрич.

След като искането на отстраняване на председателя отпадна от дневния ред съветниците от МК „За нов Тервел” напуснаха сесията.

Искането на местната коалиция, която обединява НДСВ, ЗС „Ал. Стамболийски” и ДПС, бе внесено от осемте й общински съветници.

Мотивите им са неизпълнение на задълженията по правилника за организацията и дейността на общинския съвет.

Пред Про Нюз Добрич Симеон Симеонов заяви, че отправените обвинения срещу него са напълно неоснователни. Той предполага, че атаките са  провокирани от нечие  желание да оглави Общинския съвет и свързва това с общинския съветник от МК „За нов Тервел” и местен лидер на ДПС Исмет Абил.

Симеонов, който е и общински ръководител на ГЕРБ, не изключва атаките срещу него да целят дискредитирането му като потенциален кандидат за кмет на Община Тервел.

Въпреки предупрежденията, че искането отново ще бъде внесено в Общинския съвет, Симеонов е категоричен, че това не го притеснява, нито отправените обвинения срещу него, тъй като са несъстоятелни.

Обясни, че Общинският съвет е продължил работата си днес и след напускането на съветниците от МК „За нов Тервел”.

c