Образование

„Бягство към успеха“ играха ученици и учители от гимназия “Райко Цончев”

Римейк на популярната игра “Бягство към успеха” е организирало ръководството на добричката гимназия “Райко Цончев”, заедно със своите ученици и преподаватели, съобщиха от образователно учреждение.

Въоръжени с пътна карта и прекрасно настроение, седмокласници и техните родители вчера се включиха в интерактивната образователна игра „Бягство към успеха“ и прекараха два часа в градския парк „Свети Георги“, преодолявайки разнообразни изпитания – от решаване на логически задачи до танцуване на народни танци. Задачите бяха подготвени от учителите и учениците на Гимназия „Райко Цончев“. Участниците в играта трябваше да минат през 10 станции, разположени на различни места в парка и да изпълнят условията на заданията. По регламент екипите, състоящи се от ученик и родител, трябваше сами да изградят стратегията на играта си и да направят собствен маршрут за преминаване през десетте станции.

Надпреварата за всички започна с художествена задача в Розариума, а веднага след това им се наложи да нареждат труден геометричен пъзел, бързото справяне с  който даде преднина на три отбора. Състезателите трябваше да коригират правописни грешки в обява и да изпълняват устно на английски език импровизирани задачи край чешмата с четирите чучура. След това трябваше да преминат през „Географска гора“, където да подредят върху картата на България по няколко природни обекта и да намерят верния отговор на логическа задача, скрита в дънера на дърво. Своеобразното им пътешествие продължи с изкачване на „Хълма на водопада“, където писаха за целите, които си поставят в бъдеще, а в подножието на водопада, до пилона с лястовиците ги чакаше ново предизвикателство – писане на кратко есе на тема „Бялата лястовица на българското образование“.

На най-отдалечената станция – сцената до скейтпарка – ги очакваше музикална задача. Хореограф и двама деветокласници танцуваха с участниците хоро и ръченица. Последната спирка беше островът в езерото до ресторант „Лебед“. Там учениците, подкрепени от своите родители също трябваше да покажат знания по английски език и география.

Всички отбори завършиха играта успешно, а първенците получиха награди, грамоти и аплодисменти от екипа, организирал събитието.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.