Спорт

ФК „Добруджа”(Дч) е финалист за купата „Данониада”

На стадиона на Технически университет във Варна се изиграха мачовете от трета зона на детски футболен турнир „Данониада 2018”. Доминиращото присъствие на три бургаски отбора във финалните двубои беше преодоляно от малките футболисти на ФК „Добруджа” (Дч) с треньор Венцислав Желев. Те отстраниха с убедителното 4:0 първия отбор на ФК „Нефтохимик” (Бс), които до финала бяха реализирали 4 победи и нито една загуба.

Другия финалист, който ще се състезава за националната купа на „Данониада” на 1 юни в София, е ФК „Черноморец” (Бс) с треньор Ивайло Иванов, които победиха съгражданите си от ДФК „Звездичка (Бс) с минималното 1:0.

В зона Варна на „Данониада” 2018 се включиха отбори от Варна, Бургас, Добрич, Исперих и цяла източна България.

За втора поредна година по време на “Данониада” се организираха образователни игри за децата на тема “Събирай разделно”. Програмата е част от съвместна инициатива на “Данон – Сердика” АД и “ЕКОПАК България” (АД), чиято цел е да разясни на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и да им помогне да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

В рамките на турнира се организира специална обучителна игра сред участниците и публиката, която има за цел популяризирнето на здравословното хранене. Важната информация за храненето и хранителните навици е представена на децата по интересен и забавен начин в игрови формат.

Следващата, последна зона в календара на детски футболен турнир „Данониада” 2018, е София. Мачовете ще се играят на 20 май от 9:30 ч. на стадион „Раковски” в столицата.

danoniada.bg

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.