Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

19 деца в област Добрич са станали жертва на престъпление, най-много на блудство

Точно преди година, на 3 август 2022 г., от центъра на Добрич изчезна 8-годишната Ева, която стана жертва на отвличане и блудство

Пострадали от престъпления в област Добрич са 19 деца, от които 10 са момичета. Най-голям е броят и относителният дял на малолетните и непълнолетните, пострадали от блудство - 5 лица (26.3%) и на пострадалите от нанесени телесни повреди - 4 лица (21.1%). Това сочат данните на Териториалното статистическо бюро.

Точно преди година, на 3 август 2022 г., от центъра на Добрич изчезна 8-годишната Ева, която играеше със сестрите си. Трите деца били сами, тъй като майка им, която ги отглеждала сама, работела в к.к. Албена и в този ден била на смяна. Мъжът се възползвал от това, че детето отишло да му иска пари, за да се качи на въртележката. Дал му лев и го завел да му купи сладолед. Спечелил доверието му, 40-годишният мъж повел детето към село Плачи дол, където живеел и работел. Около 16:00 часа го оставил в постройката, която обитавал, и го заключил. Мъжът се върнал няколко часа по-късно и, тъй като детето плачело и искало да си тръгва, той го завързал. Преди да заспят С.М. извършил блудствени действия спрямо малолетното момиченце. Пострадалото дете беше открито на 4 август 2022 година в централната част на Добрич, отново само. То беше оставено там от похитителя си. По-късно той беше намерен и задържан. 

Неотдавна 40-годишният Страхил беше осъден на 6 години затвор. 

c