Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

15 са задържани при специализирана полицейска операция в област Добрич

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпносттае е проведена на територията на област Добрич. В нея са участвали 103 служители на ОД МВР Добрич, 8 представители на души от Зонално жандармерийско управление - Варна, шестима горски стражари, служители на БАБХ и Митници.

Проверени са общо 648 души, 559 моторни превозни средства. За срок от 24 часа са задържаните 15 граждани. Съставени са 14 акта за административно нарушение., 88 фиша и 14 предупредителни протокола.

В хода на СПО са разкрити няколко престъпления, свързани с разпространение на наркотици.

В с. Преселенци е спрян за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от 26-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът е отчел положителен резултат за канабис. По-късно в имот, обитаван от 26-годиния, е открито изсушено растение от рода на конопа. При отделяне на листната маса на растението е установено, че то е с тегло 36,75 грама. 

Задържан е и 31-годишен мъж, у когото са открити 0,23 грама амфетамин. 

По пътя от Добрич за Силистра, в района на с. Ловчанци, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 44-годишен мъж. Тестът е показал, че е седнал зад волана след употребата на кокаин. 

В района на паметник „Цимерман“, на околовръстния път на град Добрич, е спрян за проверка „Фолксваген“, управляван от 23-годишен мъж и пътник на 26-години. Двамата са познайници на полицията. Проверка в масивите на МВР показала, че шофьорът е с отнета книжка. Тестът установил, че е употребил амфетамин и метаамфетамин. На задната седалка в автомобила е открит найлонов плик със 770 грама канабис. В дома на един от мъжете в село Гурково са  намерени още 27 грама канабис.

Мъжете са задържани за срок от 24 часа. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава.

c