Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

„Възраждане“ представи листата си за Добрич, с която ще се яви на изборите през октомври

„Нашите приоритети остават непроменени“, заяви водачът на листата Константина Петрова

От ПП „Възраждане“ представиха листата, с която ще партията ще се яви на изборите за Народно събрание на 27 октомври.

1. Константина Венциславова Петрова – народен представител в 48-ото, 49-ото и 50-ото Народно събрание, бакалавър по икономика на строителството от ИУ-Варна и магистър по регионално развитие в УНСС.

2. Марин Минков Попов – председател на „Възраждане“ Балчик, с опит в търговията и индустрията, има успешен бизнес в сферата на електроинженерните услуги.

3. Георги Росенов Джендов – председател на групата общински съветници на „Възраждане“ в Добрич, с опит като технически секретар на земеделска организация, както и журналист в земеделска медия, има опит в Германия като ръководител на промишлено предприятие  

4. Георги Иванов Георгиев – зам.-председател на „Възраждане“, член на националното ръководство на партията, работи като главен счетоводител в международна фирма, общински съветник във Варна

5. Йордан Николов Йорданов – председател на „Възраждане“ Добрич и общински съветник, работи в сферата на здравеопазването

6. Дилян Георгиев Димитров – член на „Възраждане“ Балчик, има опит в търговията с вино и спиртни напитки

7. Веселин Христов Митев – общински съветник в Добрич, работи в сферата на логистиката

8. Димчо Димитров Димчев – от Добрич, икономист, народен представител в 49-ото и 50-ото Народно събрание, към момента е действащ депутат от МИР Кюстендил

9. Живко Веселинов Димитров – Търговец на охранителна техника

10.Искрен Митков Събев – председател на „Възраждане“ Добричка, развива собствен бизнес с иновативна технология

Народният представител и водач на листата Константина Петрова подчерта, че в последния парламент „Възраждане“ беше една от най-активните групи в парламента с много внесени законопроекти, но животът на този парламент беше прекалено кратък, за да се реализираме по-голямата част от тях.

„Като наша победа отбелязвам приетия на две четения закон за пропагандата на „нетрадиционна сексуална ориентация“ в училищата. Той срещна голямо одобрение, както в залата, така и сред всички българи. Регистърът на педофилите, който, за съжаление беше прието да се осъществи от 1 август т.г., МВР още не го е изготвил. Ние ще продължаваме да работим в тази насока, защото след като сме създали даден закон е редно той да се спазва от Министерския съвет, съответно от МВР. Друга голяма наша победа, макар и само на първо четене, беше приет законът за лекарствата и лекарствените продукти. Предвижда да се поставят вендинг автомати за лекарства от първа необходимост и всеки да има достъп до базови лекарства. На първо четене минаха нашите предложения за промени в закона за гражданската регистрация. Той предвижда ограничаване на масовите безразборни регистрации на един адрес на много хора, което е предпоставка за несправедливи резултати на изборите и изборен туризъм“, посочи депутатът.

„Нашите приоритети остават непроменени. Ние сме за това жителите на всички населени места да бъдат питани по всички въпроси. За мирно разрешаване на конфликта в Украйна, не желаем да бъдем въвлечени във война, ще работим в насока за това да се прекратят всякакви споразумения за допълнително изпращане на боеприпаси, на жива сила в Украйна, защото това трябва да бъде разрешено по мирен начин“, каза още Константина Петрова.

Освен националните приоритети, това, на „Възраждане“ ще наблегне в област Добрич, е опазването на плодородните земи. „Ще работим за това да се ограничат зачестилите инвестиционни намерения за изграждане на ветропаркове в областта“, каза тя. Припомни, че предстои, заедно с парламентарните избори, на територията на община Добричка да се проведе местен референдум, с което жителите на общината ще изразят своето мнение дали желаят или не желаят да се изграждат повече такива ветропаркове. „Ние подкрепяме тази инициатива. По време на кампанията ще работим активно за това, хората, освен да гласуват на парламентарните избори, да се включат и в гласуването на референдума“, каза още Петрова.

По думите й най-големият враг в момента за всички ни е ниската избирателна активност – не само за парламентарните партии, но и за самите хора. За да се случи нещо и то да е в положителна посока, е важно всеки да излезе и да гласува. Само така може да се промени нещо и да има нещо ново.

„Инфраструктурните проекти също са наш приоритет, тъй като Североизточна България сякаш е откъсната от останалата част. Близко до нас няма магистрала, която да е построена изцяло. Магистрала „Хемус“ трябва да бъде завършена в спешен порядък. Работи се по проектирането на скоростен път Варна-Добрич-Силистра, който да е с четири ленти. Надявам се, че в най-кратки срокове ще се изпълнят тези проекти, защото добрата инфраструктура ще е предпоставка да дойдат повече инвеститори. Ще работя и за обновяване на граничните пунктове на територията на областта“, добави Константина Петрова.

„На всички ни омръзна от този цикъл на избори, в който влязохме. Нищо хубаво не се получава, нищо добро не последва от тях за всички нас. Затова искам да призова нашите сънародници да осъзнаят колко е важно да гласуват масово, за да излезем от тази управленска и  конституционална криза, в която сме от известно време“, призова Георги Джендов.

„Ние сме единствената политическа сила, която последователно спазва поетите ангажименти и защитава националните интереси на България“, каза Веселин Митев. Призова всички на 27 октомври масово да излязат и да гласуват.

c