Сряда, 16 октомври 2024

16.10.2024

Последвайте ни

Константина Петрова: ВиК мрежата на област Добрич търпи значителни загуби

Загубите, които дружеството на ВиК Добрич отчита го поставят на пето място в страната. Припомняме, че в града имаше идея за проект за воден цикъл, като през 2019 година, при незавършен проект, загубите са били цели 73%, но се твърдеше, че ще бъдат редуцирани значително. 

“Загубата на вода в област Добрич е изключително голяма. Почти през цялата година има населени места с режим на водата, а това е недопустимо в 21 век - гражданите да нямат осигурен постоянен достъп до вода за питейно-битови нужди. ВиК инфраструктурата е крайно остаряла и това значително допринася за водозагубата, която пък се отразява на крайната цена на предлаганата услуга”, каза пред граждани, водачът на листата за 8 МИР Добрич - Константина Петрова. 

“В малките населени места не се прави нищо за подобряване на водоснабдяването, а това е недопустимо. Неангажираността на местната власт към истинските проблеми на хората е крайно показателна за отношението ѝ към техните тревоги. Представете си да развивате предприемаческа дейност или някаква форма на производство и фирмата ви да търпи загуби от 73%. Вие не бихте ли направили всичко възможно за да отстраните проблема и да бъдете по-ефективни. Местните власти нехаят, защото не те плащат сметката, а редовните граждани”, посочи още Петрова. 

В програмата на “Възраждане” е заложено изграждането на канал, свързващ Черно море с река Дунав.  Освен с транспортна цел, ще служи и за напояване, водоснабдяване и поливане. 

“Водили сме разговори с китайски предприемачи, които имат интерес към изграждането му. В допълнение към това и за пълно решаване на проблема, чрез законодателни инициативи от наша страна, може да се предложи изграждането на водоеми, язовири и хидромелиоративни съоръжения”, каза още Петрова. 

“Възраждане” е с номер 12 в бюлетината! 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c