Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

„Албена“ планира да повиши заплатите за новия сезон, очакват 1000 чужденци

От туристическата компания вече обявиха заплати на персонал за предстоящия летен сезон до 2500 лева, освен бонуси и транспорт 

Ръководството на „Албена“ АД очаква около 60 на сто от служителите, работили в комплекса през миналата година, да се завърнат отново, тъй като дружеството планира да повиши заплатите. Това коментира търговският директор и член на Съвета на директорите Маргита Тодорова пред БТА във връзка с един от най-болните проблеми за бранша – кадрите.

Освен това ще се разчита и на наемане на чужденци, основно млади хора от Киргизстан и Украйна. По думите на Тодорова през миналата година броят на чуждестранните работници е бил около 600 души, като през този сезон вероятно ще достигнат 1000.

Няма да има изрично изискване към хората, които наемаме, да бъдат със зелен сертификат, посочи още Тодорова. През БТА тя уточни, че както и през миналото лято, сред бъдещите служители ще бъде проведена кампания за разясняване на ползата от ваксинацията. Благодарение на тази политика на комплекса през 2021 г. близо 60 на сто от неговите служители бяха ваксинирани. Не бива да се забравя, че поставянето на ваксина е важно не само за гостите, но и за самите работници, посочи Тодорова.

В началото на януари от туристическата компания обявиха, че за предстоящия летен сезон търсят да назначат на работа в своите пет и четиризвездни хотели мотивирани личности за позициите: гест релейшън /връзки с гостите/, камериерка, сервитьор, готвач и барман. За шестдневна работна седмица обявените заплати за гест релейшън /връзки с гостите/ са до 2500 лв., за камериерка за петзвездни хотели – 1450 лв., а за четиризвездни – 1350 лв. Възнагражденията за сервитьори, готвачи и бармани за петзвездни обекти е 1560 лв.; за четиризвездни – 1500 лв.

От компанията обещават допълнителен бонус – ваучери за храна за четири месеца /от юни до септември/ по 80 лв. на месец. Фирмата предлага безплатен транспорт от и до работното място, или безплатно настаняване в собствена битова база. Всички служители на „Албена“ АД получават процент към своето възнаграждение, съобразно техния професионален опит в системата на туризма и възможност за кариерно развитие.

Желаещите да кандидатстват за съответните позиции да изпращат своята автобиография на следния мейл mhristova@albena.bg Телефони за допълнителна информация – 0885 853 349 или 0885 853 071.

c