Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Заседава Общинският съвет на Добрич, вижте акцентите на сесията

Бюджетната прогноза за периода 2025-2027 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности ще разгледат на своето заседание днес от 09.00 ч. общинските съветници на Добрич. В дневния ред на сесията е включено още създаване на Временна комисия, избиране на състав на комисията от общинска администрация, синдикати и представители на Общински съвет град Добрич за предприемане на действия по актуализация на местните данъци и такса за битови отпадъци. 

Предстои приемане на Отчет за изпълнение на Общинската програма за закрила на детето за 2023 година и Общинска програма за закрила на детето за 2024 година, както и създаване на Общински консултативен съвет по въпросите за младежта.

Съветниците ще гласуват доклади на читалищата в общината за осъществените дейности в изпълнение на Програмата за развитие на читалищната дейност в Община град Добрич през 2023 г. и за изразходваните от бюджета средства през 2023 година.

Общинският съвет ще гласува предложение за закриване на ОУ „Н. Й. Вапцаров“ – Добрич от учебната 2024/2025 година. Ще се обсъди и разкриването на филиал в Добрич на Университет „Проф. д-р  Асен Златаров“ град Бургас.

Представяне на Финансово - икономически резултати и приемане на  Годишния финансов отчет и Баланса за 2023 година на общинските дружества е друга точка от дневния ред. На сесията ще се гласува и промяна на датата за влизане в сила на промени в общинска транспортна схема на град Добрич - вместо от 1 май т.г., от 1 януари 2025 г.

c